Otrdiena, 2024-05-07, 0:13 AM | Sveicināti Viesis

RadioShack Rally Team

Galvenie » 2012 » Maijs » 29 » Rallijsprints "Kalnmuiža"
4:33 PM
Rallijsprints "Kalnmuiža"
Tikko kā aizritējis pirmais no sešiem šīs sezonas grants rallijsprintiem. Šis posms tika gaidīts ar lielu nepacietību, jo tiem, kam benzīns asinīs, bez rallija iztikt veselus trīs mēnešus ir grūti. Šī pauze ļāva braucējiem pilnvērtīgi sagatavot tehniku grants sezonai. Rallijsprintam pieteicās 50 ekipāžas, kas nav maz, bet jāsaka, ka pirmajos ziemas posmos bija pat par pāris dalībniekiem vairāk. Klasikas kausā šoreiz 7 dalībnieki. Līdzšinējā situācija kopvērtējumā liecināja par to, ka konkurence visās grupās būs sīva, un līderu maiņa iespējama A+ un 2WD, kamēr N4 grupā Dabins R. pamanījies iekrāt lielāku pārsvaru. Kalnmuižā sportistus sagaidīja divi ātrumposmi – viens ļoti ātrs, otrs daudz līkumotāks ar daudz mazāku vidējo ātrumu, kuri bija jāveic trīs reizes.


1. Aplis – Vecpilī iezīmējās WRC tehnikas pārākums, kur vidējie ātrumi pārsniedza 140km/h, kas ir diezgan liels retums Latvijas ceļos. Starp līderiem A+ klasē - Vizulis U., Maspans R. un Ansancs E., kamēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis Brigis G. ralliju iesācis 5. vietā klasē. Uzreiz aiz trim WRC automašīnām Dabins R. ar N4, turpinot dominēt šajā klasē. Augstu arī divi no trim lietuviešiem, attiecīgi ieņemot 5. un 6. vietu pirmajā ātrumposmā. 2WD vadībā izvirzījās Lukins D., kuram šoreiz konkurentos nav vienmēr ātrais Caguls T. Otrajā ātrumposmā savu meistarību pierādīja N4 piloti, ieņemot pirmās trīs vietas - 1. Dabins R., 2. Usvils K. un 3. Gezevicius D., 4. vietā Kerbelys A., kurš par punktiem necīnās, jo startē ar S2000 mašīnu, un viņam seko tas pats WRC trio, kas uzrādīja ātrākos laikus pirmajā ātrumposmā. Pēc pirmā apļa vadībā Dabins R., kuram seko Vizulis U. un Kerbelys A. 2WD atzīstamu pretestību Lukinam D. izrāda Tikuma L. pēc diviem ātrumposmiem zaudējot tikai 4 sekundes. Vēl 6 sekundes tālāk Beikmanis R. Klasikas kausā pēc pirmā apļa vadībā Bicans O. Par 4,54 sekundēm apsteidzot Tikumu E.

Otrajā Aplī braucēji rezultātu tabulā nedaudz vairāk „izretojās”, bet pirmajā trijniekā nevienā no klasēm izmaiņas nebija vērojamas. SS3 lielākā daļa savus rezultātus uzlaboja, braucot šo ātrumposmu otro reizi. Visvairāk pielikuši tieši N4 braucēji, jo priekšā vairs tikai viens WRC braucējs. SS4 mainīgas sekmes, daži uzlabojuši laikus, citi centušies braukt ātrāk, bet kļūdījušies. Klasikas kausā Licis A. spējis pacelties uz 3. vietu apdzenot Sostaku K. Pa to laiku Bicans O. Iekrājis nopietnāku pārsvaru pār saviem konkurentiem - veselas 20 sekundes.

Trešajā aplī gaidījām lielāku spekošanu par augstākām vietām, bet izrādījās, ka sportisti bija atraduši savas pozīcijas jau pirmajos divos ātrumposmos, jo arī rallija finišā ne vien visu klašu pirmais trijnieks nebija mainījies, bet arī gandrīz visi pārēji braucēji bija saglabājuši savas vietas. Rezultātā Dabinam R. un Vizulim U. katram pa trijām ātrumposmu uzvarām, bet finišā labāks laiks Raivo, kurš tad arī uzvarēja gan absolūtajā, gan N4 ieskaitē, apsteidzot tuvākos sekotājus par nedaudz vairāk kā 10 sekundēm. 2. vieta absolūti un 1. A+ pienācās Uldim, bet kauss par izcīnīto 3. vietu absolūti un 2. N4 brauc uz Lietuvu, kuru izcīnīja Gezevicius D.

N4 klasē 3. vietā Usvils K., kurš nebija apmierināts ar rezultātu ,bet piebilda, ka sezona ir gara, un viss vēl priekšā. 4. vietā Dudins A., 5. vietā Zeltins J., kurš arī diezgan neapmierināts, vairāk mocījies nekā baudījis ralliju, 6. vietā Kinens T.

A+ klasē 2. vietu ieņēma Maspans R. par 28 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja un tikpat esot priekšā 3. vietas ieguvējam Ansancam E. Rihardo izteicās, ka rallijā pieļāvis pārāk daudz kļūdu, kas, iespējams, maksājis pat uzvaru. 4. vietā ierindojās Brigis G., un arī viņš nav apmierināts ar savu sniegumu, to var saprast, jo priekšā pat pamanījies tikt Klasikas kausa līderis Bicans O. 5. vietā Cimdins K. nn 6. vietā Gertners K. Abi ar A8 spēkratiem.

S1600 stabila uzvara Lukinam D. aiz sevis atstājot Tikumu L., kura atzina, ka rallijs ir izdevies. Beikmanis R. pēc iegūtām 3. vietas klasē bija diezgan nerunīgs, tāpēc varam secināt, ka viņš bija vēlējies labāku rezultātu. 4. vietā Balandins R., 5. vietā Klevs J., bet 6. vietā Krauze M.

Tāds bija rallijsprints Kalnmuiža. Ceram un novēlam vairāk intrigu nākamajos posmos. Ir gaidāma saspringta gaisotne N4 braucēju vidū, jo, ja kāds vēl pacīnīties par čempiona titulu, Raivo tālāk vairs nedrīkst palaist. A+ un S1600 kopvērtējums ir blīvāks, tāpēc šajās klasēs braucēji mēģinās veikt izšķirošo atrāvienu. Gaidam rallijsprintu Madonā, un lai visiem veicas.

Rakstu sagatavoja: Uldis Vizulis

Foto: Oskars Bergmanis

Skatījumu skaits: 828 | Pievienoja: latvietis | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Izvēlne
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Ieejas forma
Kalendārs
«  Maijs 2012  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Video