Pirmdiena, 2024-05-06, 4:14 PM | Sveicināti Viesis

RadioShack Rally Team

Galvenie » 2012 » Janvāris » 14 » INTERVIJA AR RADIOSHACK RALLIJA KOMANDU 2012!
8:41 PM
INTERVIJA AR RADIOSHACK RALLIJA KOMANDU 2012!
Ir klāt 2012. pūķa gads un arī 2012. gada Latvijas rallija čempionāts vairs nav aiz kalniem. Šis ir īstais brīdis, lai atskatītos uz iepriekšējā sezonā paveikto, kā arī nospraust gaidāmās sezonas mērķus un sakārtotu komandas, tāpēc devāmies pie komandu pārstāvjiem, lai gūtu priekšstatu par jaunumiem komandās un censtos izvilināt arī kaut ko, kas, iespējams, nebūtu jāzin konkurentiem. Pirmā komanda, kura dalījās savos iespaidos un domās par nākotni bija RadioShack Rally Team menedžeris Kristaps Ušvils.



1. Kā vērtējat komandas sniegumu aizvadītajā sezonā? 
No vienas puses, to var saukt par izdevušos sezonu, jo progresējām, un braucēju individuālie rezultāti kļuva labāki, taču ir neliels sarūgtinājums, ka līdz trešajai vietai pietrūka tikai 1 punkts. Esmu ļoti priecīgs, ka divos posmos RadioShack RT savāca visvairāk punktu, kas tikai pierāda, ka esam nopietni konkurenti un nopietns spēks, kas noteikti 2012.gada sezonā cīnīsies par labāko trijnieku! RadioShack Junior RT varbūt sezona nebija tik spoža, bet es uzskatu, ka astotā vieta viņiem bija labs sasniegums, jo lielu daļu sezonas, viņi aizvadija triju braucēju sastāvā. Noteikti nākamā sezona būs arī viņiem punktiem bagātāka, jo esam papildinājuši sastāvu.

2. Apraksti vienu pagājušās sezonas notikumu, kurā visvairāk ir paveicies un kurā nepaveicies.
Visvairāk paveicās – grūti nosaukt tādu vienu notikumu. Varbūt tā var nosaukt pēdējo sezonas ralliju – Rallijs „Latvija”- kad pirmā komanda guva uzvaru, un juniori palika trešie. Tā bija teju dubultuzvara, kas būtu bijis fantastiski! Lielākā neveiksme – šķiet sezonas pirmais posms, bijām gatavojušies, ka būs lielas sniega kupenas un aizvadijām daudz testu, taču rallijs mūs pārsteidza, un tam laikam īsti gatavi nebijām.

3. Kādu mērķi esat nolikuši nākamajai sezonai?
RadioShack RT mērķis noteikti būs cīnīties ar grandiem – No Fear RT un Repsol RT, uzskatu, ka varam aiz viņiem aizķerties. Ja būsim ārpus labāko piecinieka komandu vērtējumā – tā būs uzskatāma par izgāšanos. RadioShack Junior RT mērķi vēl neesmu īsti nostādijis, taču cik galvā esmu salicis sastāvu, arī viņi būs ļoti spēcīgi konkurenti.

4. Kā jūsu komandu ietekmēs gaidāmās pārmaiņas nolikumā? (klašu sadalījums, iespēja piesaistīt Baltijas braucējus u.c.)
Uzskatu, ka tas nāk par labu mums, gan visam rbr.lv. Tas, ka ir 4 klases paver lielāku braucēju izvēles iespēju, un lielāku intrigu tieši komandu vērtējumā, kur var spēlēt arī taktikas. RadioShack Junior RT izmantos arī iespēju, ka var piesaistīt Baltijas braucējus, viņiem būs stiprs papildinājums no Igaunijas. Patreiz izskatās, ka nolikuma izmaiņas padarīs čempionātu tikai interesantāku.

5. Kuru no komandām uzskatāt par savu sīvāko konkurentu un kuru par lielāko favorītu komandu ieskaitē? 
RadioShack RT par sīvāko konkurentu var uzskatīt Repsol RT un D-Factory RT – noteikti divas komandas ar kurām cīņas būs viss spraigākās. Iepriekš minēju, ka ir mērķis aizķerties arī aiz No Fear RT – tas ir ar veiksmes palīdzību, par galvenajiem konkurentiem tos nevar uzskatīt. RadioShack Junior RT galvenie konkurenti varētu būt No Fear Juniori, Team 81 u.c. Grūti teikt, noteikti lielāka skaidrība būs, kad lielākā daļa komandu būs pieteikušas savus sastāvus. Lielākie favorīti, nemainīgi, No Fear RT – izcili nokomplektēta komanda, grūti viņiem ir pielikt kāju priekšā.

6. Kurš no pilotiem visvairāk pārsteidza(var būt gan pozitīvi, gan negatīvi) un kurš parādīja tieši tādu sniegumu kāds bija gaidīts? 
2011.gada sezonā mani patīkami pārsteidza Emīls Anšancs, it īpaši sezonas beigās – viņam arī tiks dota iespēja sevi pierādīt nu jau lielajā komandā. Negatīvi – varbūt īsti nebiju apmierināts ar Ulda sniegumu sezonā, pirms sezonas izskatījās, ka ies daudz labāk. Roberts Beikmanis parādija savu iespēju rezultātu, zināju, ka viņš ir 2WD Top5 braucējs, un to arī no viņa sagaidīju.

7. Esat kā komanda tikai uz papīra vai sezonas laikā arī izpalīdzat viens otram? 
Noteikti neesam kā komanda, kas ir tikai uz papīra. Mums ir savs „Skype” čats, tur katru dienu par ko parunājam, esam ļoti saliedēti, protams, arī izpalīdzam ar setiem. Uzskatu, ka komanda tikai no tā iegūst, gan katrs individuāls braucējs, gan visi kopā, par to esmu priecīgs, Uzskatu, ka tā ir viena no mūsu veiksmes atslēgām.

8. Jūsu komandā pārsvarā ir ātri, stabili vai ātri un stabili braucēji?
Ātri un stabili. Grūti pat izskaidrot kāpēc tā, bet tā vienkārši ir.

9. Cik ilgi pastāv jūsu komanda?
Šī būs jau trešā sezona LRČ.

10. Kā radās komandas nosaukums?
Sākumā nosaukums bija Seb RT, kad vēl pastāvēja tāda komanda arī reālajā rallijā, bet tik līdz tā pazuda, arī mēs vēlējāmies nosaukumu mainīt. Tajos laikos vēl pie mums startēja Raitis Kārkliņš, un viņš šo nosaukumu ieteica, kas likās pietiekami labs, un tā arī to neesam mainījušī.

Kristaps atvadoties, jaunajā gadā visiem braucējiem un komandām novēl sasniegt sevis uzstādītos mērķus un izbaudīt katru ralliju! 

Autors: Uldis Vizulis
Skatījumu skaits: 686 | Pievienoja: latvietis | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Izvēlne
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Ieejas forma
Kalendārs
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Video